Zaterdag 16 november - 20.15 uur: Rootman J & The Zionyouth Crew: 'A Tribute To Bob Marley' (beperkt zitplaatsen, open zaaldeuren en open bar)

Rootman j & the Zionyouth crew hebben wereldwijd honderden optredens achter de rug. Sommige bekende festivals zijn: Reggae Geel, Pukkelpop, Afrocarebean, Sundance, Reggae Jam (D), Summer Reggae Milaan (I) en Reggae on the River (USA). In een sublieme tribute aan de King of Reggae brengt de band een sterk en uitgewerkte set van hits en reggae klassiekers. De unieke stem van de artiest en de puike vertolking van Bob Marley zijn een waar eerbetoon aan deze Reggae legende. Rootman J werkte samen met en deelde het podium met grote namen zoals The Marley Family, Femi Kuti, Burning Spear, Alpha Blondy, Snoop Dog en Shaggy.


Op de leeftijd van 7 jaar begon Rootman J met het maken van muziek. Dat was in de bergen van West-Afrika waar hij geboren is. Als multi-instrumentalist wilde hij meer van de wereld zien. Zo kwam hij in België terecht, waar hij na een aantal jaren de band Zionyouth-crew opstartte. Samen met zijn band heeft hij reeds de hele wereld afgereisd en op podia gestaan van vele festivals. Voor zijn songs liet hij zich beïnvloeden door Bob Marley, Peter Tosh en Burning Spear. Maar ook the Beatles, Bob Dylan, James Brown en Ray Charles hadden invloed op zijn muziek. Rootman J weet zeer goed hoe hij met de band een goede dosis positieve energie te uiten. Hij uit die positieve energie niet enkel in zijn muziek, maar ook door projecten in Afrika te managen die gericht zijn op onderwijs van kinderen en op emancipatie en gelijkheid van vrouwen.


LISTITEM_TITLE
muziek